Aircoservice; van reparatie t/m onderhoud

Problemen met uw airco? Overweegt u een reparatie of onderhoud uit te voeren aan uw airco? Dan bent u bij Aircoservice Dick van de Belt in IJsselmuiden aan het juiste adres.

Alle nieuwe auto’s zijn tegenwoordig voorzien van een aircosysteem. Het aircosysteem is gevuld met koudemiddel in gasvormige toestand. Na verloop van tijd verliest het aircosysteem toch wat koudemiddel en zal de werking van de airco minder worden. Als de airco leeg of bijna leeg is kan dit schade aanrichten aan diverse componenten van het aircocircuit. De meeste schade zal aangericht worden aan de compressor. De aircocompressor is ook het duurste component van de airco. Op tijd onderhoud aan het aircosysteem kan veel gevolg schade voorkomen. Wij – als aircoservice – adviseren om eens in de 2 jaar uw airco te laten testen en opnieuw te laten vullen.

Sinds 2017 is het nieuwe airco koudemiddel R1234yf vrijwel het enige toegestane voor nieuwe auto’s. Alle voertuigen met dit “nieuwe” airco koudemiddel kunnen wij ook onderhouden. We hebben de beschikking over een servicestation voor dit koudemiddel.

Een groot misverstand is, is dat de airco ’s winters “niets doet”. De airco zorgt voor een lagere luchtvochtigheid in de auto, dit geeft ’s zomers een aangename temperatuur, maar in de winter kan de airco goed helpen om beslagen ruiten te ontwasemen, ook dit  gebeurt door de luchtvochtigheid te verlagen. Als het buiten echt te koud wordt zal de airco door het voertuig zelf worden uitgeschakeld. Dit voor het behoud van het aircosysteem.

Vragen over de onderhoud of reparatie? Neem dan contact met ons op.